Møt microneedlingens far / Environ

Det er viktig å holde deg oppdatert på ny kunnskap innen skjønnhet og velvære når man jobber i denne bransjen. Derfor er slike lanseringer viktig for oss i bransjen.

Dette er andre pressefrokost denne uka, og vi er fortsatt på foryngelse av hud. Igjen møtte jeg Marna Haugen Burøe, Tone Skipa, Kristine Rødland fra Kosmetikk magasinet og Lone Bru Kjær, i tillegg Silje Julie Golf og bloggere som trenger faglig påfyll og å holde seg oppdatert på nyeste nytt.

Så var vi kommet til kjernen av problemet da… solen!

Vi vet at solen er livgivende men også en ødelegger. Når det gjelder kropp og sjel gjør solen godt. Men vi vet også at huden ikke har like godt av dette vidunderet…

At flere typer vitaminer eller syrer ikke er å foretrekke i sol grunnet vet vi, men at det avhenger av hvilket type retinol som blir brukt, og at noen ikke inneholder peptider er litt mer avansert å forstå…

Derfor bør man bruke Enviro, så skal du være trygg på å ikke utvikle hyperpigmenteringer.

Som en generell hovedregel, dersom du vil unngå hyperpigmenteringer fra sol, og ikke kjenner til ingrediensene i produktet du bruker, kan det være en grei regel å unngå sol, eller du går til en Environ behandler og får hjelp til å velge produkter der.

MEN, det anbefales å bruke solbeskyttelse på grunn av fare for solsensitivitet!

Microneedlingens far, Dr. Desmond Fernandes

Dette er mannen bak microneedling!

Dr Desmond Fernandes var den første som behandlet rynker og arr med hypodermiske nåler, allerede 1997.

Dr. Desmond Fernandes fortalte at det er kun visse typer retinyl acestat (fettsyrer) som skaper en slik uønsket effekt, om jeg har forstått det rett, og at Environs produkter med peptider, nøye utvalgte retinol acetater og Vitamin A palmitate, pluss antioksidanter fra Enviro styrker huden, slik at du skal tåle solen og alt annet bedre, og derfor med stor fordel kan bruke produktene hele dagen, alle dager. Morgen og kveld.

Jeg er ikke i stand til å gå dypere inn på dette da faget er litt for komplisert til at jeg vil klare å utdype det, i fare for ikke å forstå det korrekt.

Han forteller også at man bør beskytte seg mot UVB stråler, da de er skyld i mye av skadene på huden.

Han forteller at, skal man ha en effekt av vitaminene, kremene eller hva, må man finne en måte å få det inn i cellene på. Det er derfor han blandet annet har utviklet microneedling.

Han bruker 0,1mm som daglig rutine, men som dyphandling bruker han 1mm.

Vi fikk med oss et lite stempel på 0,1mm som vi kan bruke når vi skal ta behandlinger på oss selv. Feks rundt øynene til foryngelse av huden, eller andre steder til bekjempelse av pigmentflekker.

Vi fikk dette lille stemplet har 0,1mm nåler, som kan hjelpe oss mot en yngre hud eller bekjempe pigmentflekker.

Han har også utviklet en metode som bruker lydbølger på å dytte vitaminene inn i cellene. Han sier at vi må tilføre så mye vitamin A som mulig for å gjennombygge det nivået vi hadde da vi var små. På den måten vil huden holde seg ung.

Det stikker litt, men du bestemmer selv hvor dypt du vil at nålen skal gå. Man trenger ikke gå dypt for å få resultater.. men jo dypere jo større resultater. Det viktigste er at man ikke skader huden, så det er viktig med moderasjon og forsiktighet.

For klinikker og salonger kommer Environ ut med denne maskinen, den med microneedling og nå en med ionisk galvaniske enhet som i tillegg avgir lydbølger i form av ultralyd. Det blir dobbelt stimulering av celler uten penetrering med nåler.

Ionisk galvanisk enhet med lydbølger er Environ sitt siste tilskudd.

En liten digresjon ang hudpleie:

Vi går til tannlegen omtrent annenhver år, 
men det er hva vi gjør mellom hvert tannlegebesøk som er viktigst.
Vi pusser tennene morgen og kveld.
Slik bør vi også tenke når det gjelder huden vår også.
Mange besøker en hudpleier en sjelden gang, eller ofte...
men det er hva man faktisk gjør mellom hvert besøk som er svært viktig.
Vi pusser jo tenner morgen og kveld,
så hvorfor ser vi ikke samme nytte innen hudpleie?

Dette er viktige budskap. Skal vi beholde en flott frisk hud, må vi ta vare på den som vi tar vare på tennene våre.

Produktene fra Environ inneholder de høyeste tillatte konsentrasjoner av vitamin A. De bygger opp barrieren og virker som et ekstra skjold på huden i stedet for å bleke den. På den måten unngår man solskader.

Vitamin A regulerer også sebum i huden, som igjen reduserer acne, reduserer størrelsen på porene og reduserer også «sorte ormer».

Uansett snakkes det om å behandle skånsomt. Ikke bruk de sterkeste syrene formaner han.

Heller ikke satse på behandlinger som får for drastiske resultater for fort. For et varig resultatet er er det bedre tid, mildere formularer.

For lite eller ingenting er heller ikke bra bestandig… Igjen er vi inne på balanse.

Tipper jeg rett, holder Dr Des Fernanes på å utvikle nye produkter for meg og deg.

Er du interesser i behandlinger, eller forhandle produktene, ta kontakt med RealPR for mer informasjon.

Sponset av Environ. Takk til Real PR for invitasjonen.