INTRO

Foto: Dmitry K ValbergVisagist er et yrke hvor en person designer og utfører ansikts sminke, såkalt skjønnsminke. Det innebærer derfor ikke teatersminke, kroppsmaling eller spesial effekt sminke (SFX).
Før var ikke dette begrepet så vanlig, så da kalte de fleste det bare makeup artist. Men nå er det mer og mer vanlig å bruke fortegnelsen for de forskjellige sjangrene.

Jeg har min bakgrunn som illustratør, grafisk designer og lærer innen reklame i den videregående skole. Men jobber nå som frilans makeup artist.
Er jammen meg blitt 50 år gammel og har voksne barn på 21 og 24. Fremdeles gift med fantastiske Hans Petter siden 1999, og vi har allerede tilbringet bortimot 27 år sammen.
Vi bor på Kråkstad i Ski kommune, ca 25 min sør for Oslo.

Git VaréMin flinke lærer heter Git Varé og var en internasjonal kjent stylist med eget merke for profesjonell bruk. Merket het Colourstyle Cosmetics og Mané, og jeg brukte Colourstyle i mange år.
Jeg har diplomer fra kursene med Git i 1994-1995 i skjønnsminke. Det omfatter i korte trekk foto og film, karakter- og kreativ sminke. Men har også diplom innen kamuflasje-makeup, farge- og stilrådgiver.

Jeg jobbet endel for private personer med farge- og sminke veiledning, lagde noen motereportasjer for lokale aviser og ble leid inn av parfymerier og andre bedrifter for forskjellige typer oppdrag.

solvis strifeldt pokalerJeg deltok i Norgesmesterskap i makeup ved fire anledninger og resultatet ble en 3.plass, en 2.plass og til slutt en norgesmester tittel i 1999 med deltagelse i den Internasjonale konkurransen. Der ble det ikke premiering men en flott erfaring.

Jeg sluttet som makeup artist i 1999 men bestemte for å starte opp igjen i 2009.
På det tidspunktet ble jeg kontaktet av noen som visste jeg hadde jobbet som makeupartist tidligere, og de ga en nydelig koffert full av herlig sminke med navn Sonya Cosmetics. Det var en  serie under det litt mer kjent Aloe Vera merket: Forever Living Products.lansering av nye produkter Sminke produktene var basert på Aloe Vera og andre naturlige ingredientser, og inneholder mye vitaminer og mineraler. Det var de beste jeg hadde prøvd på markedet både fargemessig og kvalitetsmessig. Jeg jobbet med disse produktene fram til ca 2011, da Forever gjorde om hele utvalget og redesignet bådet farger og uvalg. Utvalget ble imidlertidig for lite til at jeg kunne fortsette å drive videre med det som makeup artist. Men jeg hadde produkter til å klare meg en god stund men måtte etterhvert supplere med andre merker.
Sonya Contest - The winner of each land (Scandinavia)Jeg jobbet og solgte denne fantastiske sminken til kunder og holdt kurs for forhandlere av Sonya innen både salgs strategi og farge- og sminkeveiledning rundt om i hele Norge. Det ble en god del reising og mange møter med flotte mennesker.

Man starter med blanke ark etter så mange år, og for å få det i fingrene igjen var min vei fra 2009 var å starte med demo og konsultasjoner. Jeg begynte i bransjen for å bygge helt ny portefølje og bygge nytt nettverk i 2010. Jeg hadde reklameoppdrag og mine første faglige råd i kvinnemagasiner allerede det første året. Her har jeg prøvd å samle de: FAGLIGE RÅD

Under Frøken Norge i august 2011 da jeg jobbet med det sponsede merket E.L.F, traff jeg Solvår Hegge. Hun driver Sol PMU som er en Norges beste på permanent makeup. Du har kanskje sett de på «TV2 hjelper deg? De hjelper folk med både feil-tatoverte bryn og lepper, og forsterker eller redefinerer bryn og lepper til flere av norges kjendiser. De utfører også vippe ekstensjon og til og med kamuflasje makeup av feiltatoveringer, fødselsmerker og andre sjenerende kosmetiske problemområder med produktene Ripar Cover.  Sol innledet så et samarbeid med meg om å kurse forhandlere av dette merket, samt konsultere kundene i fargeveiledning og bruk av produktene. Ønsker du en slik time, tar du bare kontakt med meg. Mer om dette kommer i bloggen.

Høsten 2012 tok Gina Arruda, agenten for Da Vinci i Norge, kontakt med meg i forkant av et planlagt show. Da Vinci skulle da være det sponsede makeup merket og jeg trengte å teste og se utvalget før showet slik at jeg kunne planlegge makeupen. Det innledet til et godt og langt samarbeid. Merket er basert på mica og inneholder 100% mineraler (bortsett fra visse ekstra supplerende produkter). Prisen er også hyggelig og har . De gir deg et stor fargeutvalg blant andre 21 farger i mineralfoundation og ikke mindre enn 101 forskjellige øyenskyggefarger, begge i enten løspulver og i fast presset form. Da Vinci er ment for å gi deg en stor kreativ frihet. Mer om Da Vinci kommer i bloggen.

Gjennom mitt arbeid som visagist / makeup artist har jeg også fått gleden av å uttale meg som skjønnhets kommentator i flere norske kvinne magasiner. Jeg har fått gleden av å  undervise flere ganger ved frisørlinjen på Åssiden vdg skole i Drammen,  vært sensor på Image Akademiet, forelest på Face Stockholm i Oslo og Svenska Stylistskolan Den Svenska Stylistskolan i Gøteborg (som nå ligger i Trollhättan) sammen med Martin «Miss Inga» Johansson. Videre framover skal jeg undervise i fashion-makeup på Image Akademiet,  holde flere forelesninger og er blitt kontaktet av interesserte kursdeltagere fra drivere av en amerikansk makeup skole. Sol PMU utvidere lokalene sine og jeg vil da kunne ta i mot nye kunder på Bislet ganske snart.

Bring Me the HorizonEllers er oppdragene mine alt fra «Bli ny» med KK, musikk videoer for blant andre Bring Me the Horizon, Shontelle og Omer Bhatti, andre norske artister som Morten Abel, Charlotte Thorstvedt og Alexandra Joner, forskjellige kunst prosjekter og bøker bla Love, Manuela (Passion 4 baking), Christer Falck til private konsultasjoner, fotoshoot med norske og utenlanske fotografer som feks Kris Dewitte, Per Heimly med flere, samt forskjellige reklameopptak og selvsagt kurs.

Oppdatert 2017:
Jeg har siden jeg skrev siden hatt kunder som Disney Channel, Reebok, vært med å stylet i kinofilmene Pyromanen og Løvekvinnen (mua/hår ass).

Jeg har vært dommer i Norway Championship for Lash Extensions i kategorien «Fantasy».

Flere Årets Frisør  vinner med Kenneth Solbakken og Stian Foss har vi gjort, og selvsagt flere andre shooter.

Jeg har holdt forelesning om bevegelsene i trendbildet på Health & Beauty messen på Lillestrøm. Mye spennende i trendbildet!!
Undervist mer på Imageakademiet, og undervist også for Face Stockholm i fargekorrigering.

Jeg har jobbet endel med der jeg assisterte han under Senkveld for Madcom feat Ray Dalton.
Flere kjendiser som Linn Skåber,

Jeg har også fått jobbe med en spennende artist som kaller seg Diamanda Galás. Håper å få postet bilder fra alt dette.

Jeg må ikke glemme at jeg fikke en telefon da jeg var i NY om spørsmål å vikariere for Emina Rizvanovic under Trinny & Susannah Norge, med Steven Pimjang, så fløy bokstavelig talt rett fra NY og inn på sett! Ikke lett å jobbe uten søvn på øyet, men alt går! Skal prøve å få postet litt fra opptaket samt noen backstagebilder.

Jeg har hatt midtøstens største TV kanal MBC som kunde! Sminket miss Egypt 2009 for et TV program de gjorde i Horten, men jeg har ikke lykkes med å spore opptaket..

Har jeg nevnt SizeZero dokumentaren med Kathrine Sørland for lenge siden?

Ellers har jeg gjort Bring me the horizon musikkvideo hvor jeg hadde alt ansvaret for stylingen alene, men fikk god hjelp av Eva-Lille Kristengård med den sorte parykken. <3 En flott dag hvor Ragnhild Harket som er niesen til Morten Harket hadde «hovedrollen» som den kvinnelige figuren.
Andre musikkvideoer?
JA!!
Mariann Rosa! Det var gøy! SFX på dag en (jeg hadde han gamle mannen og hun gamle damen) hvor jeg sminket den «gamle damen» eldre enn hun egentlig er. Også sminket jeg Mariann Rosa på dag 2 i studio. Da fikk jeg besøk fra skole i Trondheim, men tiden strakk ikke til, så det gikk helt som «planlagt».. I bunn og grunn var jo dagen lagt opp med god tid, men klarte ikke si nei til Mariann når jeg ble spurt om å sminke henne til videoen.

Nå er det snart valg i den forbindelse sminket jeg Knut Arild Hareide for deres valgkampbilder. :)

Nå må jeg gå. Får oppdatere mer senere. :)

God sommer!!

Shontelle and I

For tidligere arbeider kan min facebook side besøkes: https://facebook.com/solvi.strifeldt

Sølvi

Robinson-Vinter_lightbox_image

 

Kommenter gjerne