Undervisning på Imageakademiet

Jeg hadde igjen undervisning for elevene ved  Imageakademiet. Det er alltid utrolig givende å undervise eller forelese for kommende stylister. Tidligere har jeg forelest ved Face Stockholm i Oslo, og Svenska Stylistskolan i Göteborg, ved siden av å vært tidligere sensor for elvene ved Imageakaedmiet. IMG_0536.JPG

 

Når jeg velger å tilnærme meg faget «fashion makeup» er jeg litt oppsatt på bevisstgjøring rundt de forskjellige stilartene i forhold til hvilken miljø man beveger seg i. En makeup artist må være seg bevisst hvilket type stiler som til enhver tid gjelder utfra betingelser som kultur, tradisjoner, målgrupper og trender. Men også i hvor stor grad de ønsker å tilføre det hele ett kunsterisk tilsnitt, eller i hvor stor grad de ønsker å være kommersielle eller gi det hele ett mer konservativt preg. En elev på en makeup artist skole spesielt de som blir utdannet Visagister, skal gjennom hele spekteret fra skjønnssminke til kreativ sminke og se og forstå også gamle og nye trender.  Det er viktig å jobbe seg opp en god intuisjon for å være en «trendy» artist med forståelse for inovative trender og løsninger.

IMG_0542.JPG

 

Elevarbeidet var en veksling mellom undervisning, research, oppgaver både på nett og praksis, hvor jeg avsluttet med en inprovisasjon av hyper rask (ekstrem) fashion styling på en av elevene på under 10 minutter, for å trigge elevene til å tørre å bevege seg et godt stykke utenfor boksen.Det ble ikke kjempebra resultat, men det trengs ikke være så perfekt for at folk skal forstå poenget. Ofte tar man poengene bedre ved en overdrivelse.

IMG_0555.JPG

 

Jeg fikk dessuten overvært en hyggelig nyhet disse dagene. Den første nyheten var at Imageakademiets faglige lærere vært å besøkt å Ben Nye sitt laboratorium. Tilbake hadde de med seg splunka nye foundation palett i flotte farger! De hadde også fått æren å utarbeide en palett for skolen inkl designe en splitter ny farge.

Den andre nyheten disse dagene er at Imageakademiet er Norges første makeup skole som nå er godkjent for videre utdannelse til bachelor grad hos Southampton Solent University i England. Mer om det kan du lese i neste post.