BABOR med Peter Schmidinger og Lise Karlsnes

AgeID makeup fra BABOR

På Thon Hotell Arena på Lillestrøm kl.10.00 en mandag morgen den 5.september var det pressefrokost for ett knippe VIP gjester angående lanseringen av BABOR sin nye makeup serie: AgeID
Veldig hyggelig å være blant de inviterte med personer som Storm Pedersen, Ingeborg Heldal, Therese Dombek (om jeg ikke tar feil) og ca 8 andre jeg antar er bloggere, skjønnhets skribenter, makeup artister eller lignende.

Peter Schmidinger

47545Da tyske Peter Schmidinger entret rommet tok han nesten pusten for oss alle der han hånd i hånd nærmest kom svevende nedover «catwalken» iført hvite bukser med gullbelte, matchende gullsko, hvit trøye og hvit jakke i glitrende gullmønster som selvsagt var verdig en ekte makeup artist!

BABOR sin representant presenterte sin nye serie: AgeID. En makeup med anti-aldrings egenskaper.
Peter Schmidinger har vært med å utvikle denne serien som blant annet inneholder serum med foundation!

Det var med glede jeg ser at BABOR også mener trenden går i en ny retning der bransjen ønsker å forandre synet på hva «vakkert» er. De ønsker også å omdefinere skjønnhet til å gjelde alle kvinner og alle mennesker, uansett alder, uansett ståsted, uansett kjønn og uansett om man har ett handicap eller har en tilstand eller lidelse.
47480-kopiJeg har undervist om akkurat dette innen faget fashion på Imageakademiet og for bransjen på Health & Beauty messen i februar, og ser at det brer om seg. «Skjønnhet» er i ferd med å ta en videre from, heldigvis. Idealet er ikke lenger så snevert. Vi er kanskje i ferd med å miste ett ideal, der vi ønsker kjønnsnøytralitet og mangfold i stedet.
Den nye trenden går mer i retning av identitet framfor perfeksjon.
Og det er dette BABOR ønsker å formidle med sin nye produktlinje AgeID, din egen identitet.

K-Beauty eller korean beauty er noe som begynner å melde seg også her hjemme. Det handler om å se naturlig frisk ut, uten bruk av sminke, der koreanske kvinner bruker timesvis på hudpleie for å forskjønne seg og minst mulig tid på sminke, i motsetning til andre vestlige kvinner som bruker timesvis på sminke for å forskjønne seg og minst mulig på hudpleie.

AGEid makeupDenne mot-trenden til den overdådige sminketrenden som er i ferd med å avta – heldigvis, gjenspeiles i produkter som lages, bla fra Babor.  Trenden er nyskaping og hudpleie, som serum med foundation for å forebygge og motarbeide aldringsprosessen. Produktene blir stadig bedre og ser stadig mer naturlige ut. Det er ikke lenger trendy å bruke lag på lag med sminke som om det var rene teateret.

Ja, visst er lov å sminke seg dramatisk. Ja, visst vil det fremdeles være lov å se sminket ut. Men som Peter også formidlet på sitt vis: less is more.

Lise Karlsnes

Lise KarlsnesLise Karlsnes må vel sies å være en kvinne med identitet, og passet derfor perfekt inn i konseptet.
Hun var strålende vakker – som vanlig, og hennes musikk passet satte en riktig ramme på det hele.

 

Friskhet og naturlighet, femininitet og identitet

Jeg var enig i mange av hans teknikker. Og spesielt moro synes jeg det var at han ikke støttet «sæggekinn» trenden (innen konturering).IMG_7610.JPG

Produktenet til Babor virket veldig lette og fine og fargevalget skulle matche den generelle kvinne og mann i sine grunnfarger. Og sikkert mer til.

Her er noen bilder fra dagen gjengitt med tillatelse fra BABOR sin fotograf.
Direktesendte video fra Peter Schmidinger der han gir sminke- og produkttips på Lise Karlsnes, kan du se under bildekarusellen:

Her kan du se en halvtimes direktesending fra presselanseringen og Peter Schmidingers sminke- og produkttips med Lise Karlsnes som hans modell:

Takker BABOR for flott pressefrokost, og avslutter med en liten video snutt jeg tok av noen av de lekre produktene til BABOR etter at «pressekorps» nr 2 var inne for sin presentasjon.

Ha en flott dag. :)


skjermbilde-2016-10-02-kl-02-02-49