Retusjfrie bilder for DOVE

Retusjfri kampanje fra Dove

I høst jobbet Per Heimly, Kjersti Andreassen og jeg sammen på ett oppdrag for Dove med norske sporty damer.
De som vant konkurransen om å få fronte naturlighet for Dove var helt vanlige norske damer med forskjellig alder og utseende, fra sølvhvit til rødbrun.

Retusjering av bildene er ikke lov, men redigering (justering av farger og lys) må alltid gjøres da råbildene er blasse og uten naturlige farger. Den første redigeringen skjer ofte i en konverter (i programmet som henter opp filene). Den andre redigeringen skjer manuelt. Men som sagt, retusjering der man går inn å tar bort ting, forandrer ting osv er ikke lov i denne kampanjen. 

Naturlighet er «på mote» igjen, og her var det om å gjøre å style damene så naturlig friske som mulig.
Ingen overdrivelser som skulle få damene til å føle seg fremmedgjort. Ingen falske vipper blir satt på, og ingen insta-bryn blir laget. (Nei jeg har aldri vært spesielt glad i det..)
Kun litt naturlig sminke (uten overdrivelse som sagt), enkelt hår, og enkelt fotolys er alt som skal til for å få norske damer til å gnistre foran kamera. «Thats it»!

En kampanje vi kunne fått «retusjfri reklame» på.

Dette er jo de beste jobbene å ha. De jobbene som ikke blir retusjert, og som er autentiske. Men det kreves nøyaktighet i jobben fordi tin ikke kan «fikses» på i etterkant. Alt må «sitte» i kameraet. 

Hva er så skjønnhet egentlig? Og må vi alltid ha det?
Kampanjen handlet om hva skjønnhet er for disse damene. 
Og at skjønnhet ikke defineres av utseende. 

 Bildene kan du se på Dove sine Facebook sider.

Her kan du se flere av de retusjfrie bildene for Dove:

Foto: Per Heimly
Garderobe: Kjersti Andreassen
Hår og makeup: Sølvi Strifeldt