Går du med Mohawk bryn?

Jeg er litt motstander av diverse trender på nett. Og noen trender fortjener mer oppmerksomhet enn andre. Visse trender er beregnet for helt andre type trekk enn våre nordiske. Ofte har vi nordiske lysere hår, mer gjennomskinnelig hud, mindre kontraster osv, noe som krever helt andre sminke metoder tilpasset våre karakteree og tradisjoner.

Feks. har vi nordmenn som oftest mykere og tynnere brynshår enn de rundt middelhavet. Men nordmenn har «importert» en del bryns-trender knyttet til andres karaktertrekk og tradisjoner som er mer avhengig av «threading» og trimming med saks, enn våre egne tradisjon som «bare» napping av bryn.

– Det kan med første øyekast se veldig lurt ut, men ved nærmere ettertanke er det ikke nødvendigvis så lurt likevel.

– Det jeg vil snakke litt om og vise ved bruk av tegninger jeg har gjort, er hvordan du IKKE burde klippe brynene dine. Og hvorfor.

Les mer om hvorfor unngå trimming / klipping av bryn.

… Om du ikke har den «rette» type bryn da, vel og merke. ?

Mohawk

Det er fint å gre hårene på brynene før du klipper dem. Det er også lurt å klippe de hårene som stikker opp og som ikke lar seg forme. MEN det er ikke lurt å gre alle hårene for deretter å klippe en jevn linje over og under.

Hvorfor ikke, spør du kanskje. Det er fordi du ender opp med tynnere bryn, mindre formbare bryn, og en Mohawk!

Du kan tenke deg hvor uformelig en kort Mohawk vil være. Et hår med sidecut kan du til dels formes, men en kort Mohawk kommer du ikke langt med….

Hva du ikke bør gjøre

Dersom du klipper hårene rett etter å ha gredd dem med bryns kost slik som på bildet, vil de hårene nærmest saksen bli korte og de lengst unna bli lengre.

Dersom du også grer dem nedover og klipp i underkant kan du komme til å klippe av deg lengden på brynene. Ikke nok med det, men du mister også fylden på brynene dine.

Du får en MOHAWK bryn!

Hårene på begge sider blir korte, stive og uformelig, mens de lengste hårene kanskje også få en «stuss».. Du får en «trekant-klipp» på brynene dine. Dette er kanskje ikke meningen, og det værste er at du mister fylden på brynene. De framstår som 2-dagens skjegg framfor fyldig bryn du kan forme.

Her illustrerer jeg hvordan de to teknikkene kan se ut mot hverandre.

Det øverste er klippet på hver side ved å gre brynet først en oppover og klippet, så etter å ha vært gredd nedover og klippet. Det vil tynne ut brynet dit dersom du ikke har nok fylde.

Det nederste brynet er. Kun nappet og ikke klippet. På den måten beholder hårene sin fulle lengde og ved å gre de vil de flette seg over hverandre og gi fylde.

Uregjerlige bryn kan klippes

For de som har tykke fyldige bryn med nok hår, mer enn nok hår vil jeg si, kan med fordel «tynne»hårene på denne måten, samtidig som de slipper å kjempe mot uregjerlige og stive bryn.

Tynne bryn bør spares

Har du derimot tynne hårstrå eller ikke så fyldige bryn, kan du med fordel spare ut hårene i full lengde og bruke dem som «fyll».

Børst dem oppover og utover og «samle» dem i ytterkant (øvrekant) for ett «ryddig» utrykk.

Tegn opp noen ekstra hårstrå med en stiv bryns kost og bryns-gel der du mangler bryns hår, eller legg inn litt skygge i «glipen».

På bloggen min finner du forøvrig video om hvordan du kan jukse- til ekstra hårstrå, så kaldt «hårstrå teknikk»med pensel og bryntgd.

God bryns-dag!