Fargekorrigering del 1 – Blå «ringer»

De fleste av oss har blå «ringer» under øynene, noe som kan være vanskelig å dekke.

Hvorfor mange har merket at det er vanskelig å dekke de blå områdene er fordi de kun har prøvd å lysne området, og prøvd å dekke over området med tykkere kremer som er feil i fargen.

Poenget med fargekorrigering er at du kan slippe unna med 1/4 av produktene du ellers kanskje ville brukt. Og med mindre mengder vil det se mer naturlig ut.

Men dersom problemet er for stort må man nødvendigvis gå mer til verks og bruke mer dekkende produkter. Da snakker vi om kamuflasjeteknikk og ikke kun fargekorrigering.

Det smarte er alltid først å forsøke fargekorrigering før dekk. Dersom fargekorrigering ikke er nok kan man kombinere dekk og fargekorrigering.

Fargekorrigering kan også til dels gjøres med fargede puddere også.

Mer du klar til å finne ut hvilken farge som passer deg?

Så hvordan du finner du rett farge å korrigere med?

Det finnes mange produkter ute på  markedet.  Noen er lys reflekterende, det vil si at de har reflekser i fargen for å kunne hjelpe til å lysne et område.

Andre er bare lyse i fargen for å kunne lysne de mørke områdene.

Begge må man være litt forsiktig med. Den lysreflekterende burde ikke legges på et område som du vil dempe.  Da trenger den i så fall og mattes ned med pudder etterpå.

En for lys farge vil resultere i et grått område. Alle farger vil i prinsippet gjøre huden mer grå  der fargen er lysere enn det området du vil lysne.

Dersom det området du vil lysne er blått, grått eller grønt, altså i blå toneskalaen,  Vil det nesten alltid garantert ende i grått dersom du bare bruker en lys hud tone.

Slik tester du

Test gjerne ut forståelsen og fargen på din egen hånd

Trykk på linken dersom du ikke ser videoen:

Fargekorrigering – Blå

For å utligne eller nøytralisere blåe, grønne og grå områder må du bruke fargetoner med rødhet i. Unntaket er blåtoner med rødt i.

Når du skal ta bort blå områder under øynene må du velge en concealer eller farge korrigeringpenn i rødtone skalaen.

Det vil si fersken, aprikos, korall eller lakse farger.  Hvor mye gule toner og rødt toner det skal være i den avgjøres utifra fargen på huden din og fargen på de blå områdene.

Blir resultatet grønnlig så er det for lite rødt og for mye gult. Blir resultatet gul og orange er det for mye gult. Blir resultatet for grått og mørkt er fargen for mørk. Blir det for orange er fargen for itens eller for dyp. Blir resultatet for grått og lyst er fargen for lys og for liten intensitet. Da trenger du litt mer av det røde

Har du fått for mye orange, kan denne dempes med litt lys grønn concealer

Lykke til!