Hudens aldringstegn lik 40!

1608751_10153751854585182_1492898509_nJeg fikk en meget hyggelig henvendelse fra Therese Mikalsen i går med forespørsel om å være «klient» på SOTHYS anti-aging kurs. Som dere sikkert har fått med dere har jeg prøved ut deres nydelige produkter før (søk på tag på høyre side) så jeg visste at jeg kom til å bli fornøyd. Derfor takket jeg ja til å «offre» meg for herlig velvære.  Siden jeg begynner å nærme meg 48 (om «litt) var jeg vel en aktuell kandidat.
Og dette er faktisk min aller første hudpleietime noensinne. Jeg skjemmer ikke bort meg selv veldig ofte, og har fra før av kun en massasje time jeg har fått i bursdagsgave for noen år siden, ca 15 frisørtimer eller noe til sammen, en gang hos manikyr  (til mitt eget bryllup), ellers gjør jeg alt selv.. Og jeg er veldig pinglete når det gjelder hudbehandlinger. Har skrekk for nåler og injektsjon, redd syrebehandlinger, engstelig for varmebehandlinger og skeptisk til det aller meste… Så etter å ha forsikret meg om at dette ikke var noe av dette, var det bare å glede seg til å bli dullet med i nesten 2.5 time som dette kurset skulle komme til å ta.

Jeg tok toget inn til Oslo i dag og gikk opp til Kulturhuset på møte om et kunstprosjekt med mange spennende personligheter sammen med fotograf André Clemtsen og modist (hatte designer) Mona Strand som skal vises til høsten. Deretter gikk jeg opp til COSMENORIMAGEAKADEMIET  der kurset skulle avholdes.

cosmenorVi var fire (heldige) damer i vår beste alder (!) som møttes opp på venterommet. Så ble vi geleidet inn til behandlingsrommet hvor fire  hudpleiere som skulle kurses ventet på oss. Vi kledde oss om i hvite frotte topper og hvite pannebånd og inntok oppvarmede behandlingbenker, alle med høye forventinger.
Så startet en liten runde med spørsmål etterfulgt av en nøye vurders hudanalyse. Jeg skjemtes litt siden jeg hadde vært slapp med hudpleien og egenpleien siden før jul… Så jeg har nok fått på meg ett «år» eller  så siden jeg ikke har brukt hudpleieprogrammet mitt som jeg pleier…
Så jeg var utrolig spent på hva som skulle vise seg å være min huds «alder». Photo 22.01.14 12 22 08
Min pleier tittet og tittet her og der, snudde på meg og krysset av på et skjema. Kløp meg litt i kinnet og ristet litt på de avslørende stedene i ansiktet akkurat der jeg pleier å føle meg mest pløsete selvsagt. Ikke så gøy kanskje men høyst nødvendig. Hun ville ikke finne min personlige alder men hudens alder.  Slik den forventet burde se ut etter en viss alder. Dommen falt på 40 år!! Det var utrolig hyggelig å få tilbakemelding på.

Photo 22.01.14 12 27 07Først var det selvsagt rens av huden, etterfulgt av deilig peeling med avgiftende vulkan-krystaller sammen med nakke og skuldermassage. Mm!!
Photo 22.01.14 12 54 53

Så fikk jeg massert inn mikro-hylauronsyre serum som fyller ut og plumper linjene fra innsiden.
Photo 22.01.14 13 01 21

Med de deilige  massasje-teknikkene hvert ledd krevde, føltes det nesten som en maskin, og kombinert med elastisitetsøkende serum skal dette begrense nedbrytningen av bindevevet samt øke hudens naturlige elastin og kollagen produksjon.
Photo 22.01.14 13 36 32

Avslutningsvis fikk jeg en herlig oppstrammende maske som ble blandet med nøye utvalgte konsentrater tilpasset min aldringsgrad (40 år ;)).
Photo 22.01.14 13 59 04

Den avslappende behandlingen avsluttes med påføring av øyekrem, serum og dagkrem som også er tilpasset min huds alder og behov for næring.

Min dyktige hudpleier heter Tatiana som er utdannet innen skolemedisin og jobber med helhetsterapi og medisinsk hudpleie på FROGNER MEDICARE i Oslo. De andre kursdeltagerne kom fra FLYAWAY SPA på Kløfta og STUDIO LILLA BØ i Horten.

Photo 22.01.14 14 11 30Deltagerene har i dag gjennomgått teoretisk opplæring i hudens aldringsprosesser, og lært hvordan de kan utføre en profesjonell analyse av hudens aldringstegn samt fått dyptgående innsyn i de ulike virkestoffene i Sothys antiage produkter.

De gjennomgikk også praktisk opplæring i en behandling som heter [C] Collagenè Hylauronique som er merkets profesjonelle antiage behandling – utføres kun i salong av godkjent hudpleier.  Denne 75 minutters lange behandlingen tar utgangspunkt i hudens reelle alder og starter derfor alltid med en omfattende diagnostisering av hudens spenst, linjedybde og elastisitet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Uten tvil at jeg føler meg oppstrammet og god i ansiktet! Deilig med følelsen av å få mettet huden med fukt nå vinterstid, spesielt for den som lett sliter med eksem og kløe. Dette vil jeg selvsagt anbefale på det sterkeste!! Ikke koster det så mye som jeg trodde heller. Men jeg skriver ikke noe om prisen her siden jeg ikke vet hvor mye den enkelte salong tar. Men ta en titt på sidene deres og se etter prisene på Collagenè Hylauronique eller ring å spør. Jeg vil virkelig anbefaler dette!!