Skummel trend: Velge farger utfra øyne eller utfra hud?

Det ligger mange plansjer der ute som skal fortelle deg hvilken farge du skal sminke deg i for å fremheve øyenfargen. Dette må du ta med en klype salt, akkurat som alle andre råd. De er kun ment som veiledere og ikke noe man slavisk burde bruke. 

Etter en god prat og diskusjon med Stephan Ulvund Øien etter en felles jobb i dag, var jeg motivert til gjøre en test på meg selv når jeg kom hjem. 

Stephan og jeg er enige at det blir for lettvint å kun la fargen på øynene bestemme hvilken farge som vil være «rett» å bruke for å fremheve fargen på øynene dine. 

Altså ved å la kontrastfargen til øynene få spille hovedrollen uten å ta hensyn til feks fargen på huden. 

Jeg fant derfor fram ett par «plansjer» på google for å se hva folk eller makeupartister mener hvilke farger jeg burde bruke. 

Vel vitende om hva fargene bidrar til i de flestes ansikt, ville jeg bruke meg selv som ett eksempel på at teori og praksis ikke alltid lar seg forene. I alle fall ikke sånn uten videre. 

Jeg la en øyensminke i kalde farger hvor kun huden fikk bestemme fargene, og det andre øyet fikk en omgang med kontrastfarger som visstnok skal fremheve blå øyne: orange, bronze og brunt. 

Mine øyne blir oppfattet som blå. For å fremheve mine blå farger skal jeg altså sminke dem i orange, bronse, brunt evt også gult. 
Se bare hvordan det blir: 

 
I tillegg sminket jeg det andre øyet i farger huden min kler. 

Må nevne at jeg bevisst ikke har sminket hud pga av det kan påvirke resultatet. Heller ikke lagt flid på makeupen eller brukt maskara. Kun bruk av farger på øynene. 

Se hver side hver for seg og se om fargen har noen helhetlig virkning på ansiktet. 

Hvilken farge får meg til å se «fresh» ut? 

Yngst? Eldst? Sykest? Friskest? 

Og synes du virkningen av komplimentærfarger får så stor effekt som du trodde? 

De to på høyre side prøvde jeg to andre teknikker for å fremheve grønne øyne (siden jeg har ubestemmelige blå-grønne øyne). 

Hva tenker du?